Програмно-технічний комплекс автоматизації виробничих процесів м'ясопереробкиТЕРМ: М'ясопереробка був розроблений для:
- організації внутрішньовиробничого кількісно-сумового обліку для підприємств м'ясопереробної промисловості;
- оперативного розрахунку фактичної собівартості продукції м'ясопереробки;
- облік втрат при переробці та зберіганні м'ясопродуктів.
Цей комплекс впроваджено в м'ясопереробному цеху «Ниви Переяславщини» (ТМ та мережа фірмових магазинів «П'ятачок») - продуктивність лінії забою – 300 голів за зміну.
«ТЕРМ: М'ясопереробка» - це програмно-апаратний комплекс, що дозволяє отримувати дані про зважування продукції, накопичувати, аналізувати цю інформацію, обмінюватися інформацією з обліковою системою, а також налаштовувати термінали та керувати ними у процесі роботи.
Таким чином, використання «ТЕРМ: М'ясопереробка» допоможе Вам:
- не купувати дорогих промислових комп'ютерів, для обладнання робочих місць зважування/етикерівки;
- організувати автономну безперервну роботу виробничого обладнання незалежно від працездатності облікової програми (зазвичай BAS, «Універсал» або ін.);
- отримувати відомості схилів тварин і м'ясопродуктів у режимі «реального» часу при зважуванні, що істотно мінімізує можливість помилок введення даних та можливість зловживань;
- мінімізувати вплив людського фактора на їх формування;
- чітко реєструвати вхід та вихід будь-якого виробничого процесу;
- поставити під контроль охорони внутрішні процеси зважування (відео показує, що зважується, сервер «ТЕРМ: М'ясопереробка» – що фіксується в обліковій системі);
- бачити у відомостях втрати при зберіганні;
- вести облік усіх процесів обробки та роботи з м'ясом;
- зменшити витрати на документообіг;
- зменшити втрати часу;
- зменшити «людський ресурс» для виконання операцій в обліку;
- зменшити можливі випадки крадіжок, втрат, зловживань до рівня, близького до нуля.
Склад комплексу:
- програмний продукт «ТЕРМ: М'ясопереробка» - сервер вагових терміналів, що управляє роботою вагових терміналів;
- комп'ютер, на якому встановлено програму «ТЕРМ: М'ясопереробка»;
- вагоетикувальні термінали (ВЕТ), що складаються з: вагопроцесора, сканера штрих-кодів та принтера штрихетикетки.
Всі ВЕТ підключені до сервера через мережу Ethernet.
Сервер вагових терміналів «ТЕРМ: М'ясопереробка» - це програмно-апаратний комплекс, що дозволяє отримувати дані про зважування продукції, накопичувати, аналізувати цю інформацію, обмінюватися інформацією з обліковою системою, а також налаштовувати термінали та керувати ними у процесі роботи. «ТЕРМ: М'ясопереробка» контролює дії оператора-ваговика: реєстрація оператора, вибір режиму роботи, відкриття/закриття відомості схилів, ідентифікація та зважування продукції, ідентифікація тари.
При використанні «ТЕРМ: М'ясопереробка» немає процедури тарування ваг. Терези таруються програмно при ідентифікації тари: зазначена в довіднику продукції або вибирається вагувальником за кодом/штрихкодом на тарі.
ЗЕТ працюють в одному з трьох режимів:
- Зважування без етикування (ідентифікація продукції/тари вагувальником);
- Етикування продукції при зважуванні (ідентифікація продукції/тари вагувальником);
- Повторне зважування продукції (ідентифікація продукції/тари сканером).
За допомогою ВЕТ оператори-ваговики виконують зважування, штрихетування тварин, напівфабрикатів обробки/обвалки, формування відомостей схилів.
Етикетка містить таку інформацію:
№ ваг, ПІБ вагувальника; Партія; № відомості схилів; Дата, час зважування; Код, найменування продукції; Код, найменування тари; Вага нетто; Вага тари; Штрихкод схилу (унікальний).
«ТЕРМ: М'ясопереробка» обмінюється інформацією з обліковою системою:
- від облікової системи отримує інформацію про продукцію (тварини, напівфабрикати), тару, операторів.
- в облікову систему повертає інформацію про зважування/етикування продукції у вигляді відомостей схилів:
Заголовок відомості схилів містить: № ВЕТ, Оператор, № відомості, Партія, Режим роботи, Дата час відкриття, Дата час закриття, Ознака закриття, Ознака вивантаження в облікову систему. >
Рядки відомості схилів містять інформацію про кожне зважування: Дата/час схилу, Штрихкод схилу,Продукція: код і найменування, Вага ДО (вага нетто попереднього зважування), Вага Поточний ( вага нетто поточна),Тара: код та найменування, Вага тари, в якій зважувалася продукція.
Ми готові на Ваш вибір виконати для Вас наступні роботи:
- встановити, налаштувати та запустити комплекс «ТЕРМ: М'ясопереробка», зв'язати його з Вашою обліковою системою;
- впровадити у Вас автономну підсистему «М'ясопереробка» на базі BAS;
- вбудувати у Вашу облікову систему на базі BAS підсистему «М'ясопереробка»;
- впровадити у Вас повноцінний оперативний та бухгалтерський облік на базі BAS.
Відмінною особливістю нашого комплексу є те, що він може працювати автономно, незалежно від працездатності облікової системи.